+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2
Toplam 18 sonuçtan 11 ile 18 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #11
    Bayan VIP Üye sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2009
    Bulunduğu Yer
    SensizliginÜlkesindeN
    Mesajlar
    6,590
    Rep Puanı
    52

    Standart

    MONOGRAFİ ve ÇÖZÜMÜ - İŞLETME DEFTERİ

    Monografi 3: Ocak 2009 ayında bilgisayar satış ve teknik servis işi ile uğraşan bir işletme aşağıdaki işlemleri yapmıştır.

    1- İşletmenin dönem başı mal mevcudu 12.000 TL dir.

    2- İşletme 03.01.2009 tarihinde 50 adet bilgisayarı tanesi 900 TL den almıştır. KDV % 18 hariç. Fatura no: 846

    3- İşletme 06.01.2009 tarihinde 1 adet bilgisayarı 1.500 TL den satmıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 56

    4- İşletme 08.01.2009 tarihinde 3 adet bilgisayarı tanesi 1.200 TL den satmıştır. Ayrıca montaj için 400 TL almıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 57

    5- İşletme 10.01.2009 tarihinde işyeri kirası olarak 2.000 TL bankaya yatırmıştır. Dekont no: 96809

    6- İşletme 11.01.2009 tarihinde işletmeye 250 TL elektrik faturası gelmiş ve bunu ödemiştir. KDV %8 hariç. Fatura no: 68006

    7- İşletme 12.01.2009 tarihinde bir internet cafenin bakım işlerini yapmıştır, karşılığında 2.500 TL almıştır. KDV % 8 hariç. Fatura no: 58

    8- İşletme 13.01.2009 tarihinde daha önceden sattığı bir bilgisayar arızalı çıktığı için bilgisayarın tamirini ücretsiz yapmıştır.

    9- İşletme 15.01.2009 tarihinde 1 adet bilgisayarı 1.600 TL den satmıştır. Ayrıca kurulum işlemi için 150 TL almıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 59

    10- İşletme 18.01.2009 tarihinde işletmenin bankadaki parasına 2.000 TL faiz geliri gelmiştir. Bu parayı çekmiştir. Dekont no: 968

    11- İşletme 20.01.2009 tarihinde işletmenin temizlenmesi için 300 TL tutarında temizlik malzemesi almıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 456

    12- İşletme 20.01.2009 tarihinde 1 adet bilgisayarı 1.700 TL den satmıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 60

    13- İşletme 21.01.2009 tarihinde 60 adet klavyeyi tanesi 20 TL den almıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 9890

    14- İşletme 22.01.2009 tarihinde 10 adet bilgisayarı tanesi 1.500 TL den satmıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 61

    15- İşletme 23.01.2009 tarihinde işletmeye 150 TL telefon faturası gelmiş ve bunu ödemiştir. KDV %8. Fatura no: 7046

    16- İşletme 25.01.2009 tarihinde bir borcunu ödemediği için 300 TL borcunu ve 50 TL faizini bankaya yatırmıştır. Dekont no: 849

    17- İşletme 26.01.2009 tarihinde aldığı klavyelerin 5 tanesi bozuk çıktığı için iade etmiştir. Tanesi 20 TL KDV %18 hariç. Fatura no: 62

    18- İşletme 27.01.2009 tarihinde 4 adet bilgisayar parçasını tanesi 60 TL den satmıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 63

    19- İşletme 27.01.2009 tarihinde 15 adet monitörü tanesi 400 TL den almıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 457

    20- İşletme 28.01.2009 tarihinde çalıştırdığı bir personeline 900 TL maaş vermiştir. Ertesi gün ayrıca personelin 200 TL ssk payını da ödemiştir.

    21- İşletme 29.01.2009 tarihinde 3 adet bilgisayarı tanesi 1.700 TL den satmıştır. KDV %18 hariç. Fatura no: 64

    22- İşletme 30.01.2009 tarihinde 80 TL lik su faturasını ödemiştir. KDV %8 hariç. Fatura no: 2095

    23- İşletmenin dönem sonu mal mevcudu 17.000 TL dir.
    Buna göre işletmenin ocak ayındaki işletme defterini düzenleyiniz ve ocak ayının kar veya zararını hesaplayınız.

    Cevap:

    GİDER SAYFASI



    GELİR SAYFASI


    İşletme Hesap Özeti:


  2. #12
    Vıp Uye FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    2,878
    Rep Puanı
    71

    Standart

    bravo buyuk bır basarı....
    5 saat boyunca tabela yaptın

  3. #13
    Bayan VIP Üye sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2009
    Bulunduğu Yer
    SensizliginÜlkesindeN
    Mesajlar
    6,590
    Rep Puanı
    52

    Standart

    MUHASEBE TEST SORULARI VE CEVAPLARI


    1. İşletme defterini kimler tutar ?

    A) I. sınıf tacirler
    B) Esnaf ve sanatkarları
    C) II. sınıf tacirler
    D) Serbest meslek erbabı

    2. İşletme defterinin gider sayfasının ilk satırına hangi değer kaydı yapılır ?

    A) Kayıt tarihi yazılır.
    B) Açıklama yazılır.
    C) İşletmede satılmak üzere alınan malın toplam değeri yazılır.
    D) Bir önceki sayfanın ya da dönem başı ise bir önceki dönemin devreden mal tutarı yazılır.

    3. Gelir sayfasında gelirler için ayrılan KDV’ye ne ad verilir ?

    A ) Hesaplanan KDV
    B) İndirilecek KDV
    C) Ödenen KDV
    D) Hesaplanmış KDV

    4. Elektrik, su, telefon gibi giderleri işletmenin ne tür giderleridir ?

    A) Genel giderleridir.
    B) Mal üretim giderleridir.
    C) Mal satım giderleridir.
    D) Hasılat giderleridir.

    5. İşletme hesap özeti ne zaman çıkartılır ?

    A) 6 ayda bir çıkartılır.
    B) Dönem başında çıkartılır.
    C) Her hesap dönemi sonunda çıkartılır.
    D) Her ayın sonunda çıkartılır.

    6. Aşağıdakilerden hangisi işletme defterinin gelir tarafına yazılır ?

    A) Dönem kârı
    B) Dönem başı mal mevcudu
    C) Amortisman tutarı
    D) Dönem içinde yapılan mal satışları

    7. Ay sonunda hesaplanan KDV’nin indirilecek KDV’den fazla çıkması hâlinde ne gibi işlem yapılır ?

    A) Kasada saklanır.
    B) Vergi dairesine bir sonraki ay KDV beyanı ile ödenir.
    C) Gelecek aya devredilir.
    D) Ödenecek ücret ve diğer giderler sütununa kaydedilir.

    8. Dönem sonunda gelir sayfasının son satırına hangi kayıt yapılır?

    A) Amortisman kaydı yapılır.
    B) Dönem kârı kaydedilir.
    C) Dönem sonu mal mevcudu kaydedilir.
    D) Dönem zararı kaydedilir.

    9. Hangi mallardan amortisman ayrılamaz ?

    A) Bilgisayar ve yazar kasadan
    B) İşletmede kullanılan mobilyadan
    C) Gayrimenkul ve tesisat gibi kıymetlerden
    D) Satılan mallardan

    10. Katma değer vergisini doğuran olay nedir ?

    A) Malın alımı ve satımında ortaya çıkmaktadır.
    B) Malın teslimi, fatura veya benzeri bir belgenin düzenlenmesi
    ile ortaya çıkmaktadır.
    C) Malın pazarlanmasında ortaya çıkmaktadır.
    D) Malın reklamının yapılması ile ortaya çıkmaktadır.

    11. 2.500 TL’lik mal alındığında KDV %18 hariç ise, İndirilecek KDV ne olur ?

    A) 520 TL KDV
    B) 430 TL KDV
    C) 450 TL KDV
    D) 350 TL KDV

    12. 500 TL’lik malın fiyatına %10 zam yapıldıktan sonra, malın %8 KDV li fiyatı toplam ne olur ?

    A) 570 TL KDV
    B) 544 TL KDV
    C) 540 TL KDV
    D) 594 TL KDV

    13. 300 TL’lik mala %15 iskonto yapıldığında malın yeni fiyatı ne olur ?

    A) 240 TL KDV
    B) 250 TL KDV
    C) 255 TL KDV
    D) 2250 TL KDV

    14. Defterlerde yanlış kayıt yapıldığında bu yanlış kayıt nasıl
    düzeltebilir ?

    A) Yanlış yapılan işlemin olduğu sayfa yırtılarak
    B) Yanlış kayıt silinerek
    C) Yanlış kayıt üzeri okunacak şekilde tek çizgi ile iptal edilerek
    D) Yanlış kaydın üzeri karalanarak iptal edilir.

    15. Kimler serbest meslek sahibidir ?

    A) Şahsi mesai yapanlar
    B) İlmi veya mesleki bilgiye dayanan iş yapanlar
    C) İhtisasa dayanan ticari mahiyette olmayan iş yapanlar
    D) Hepsi

    16. Serbest Meslek Kazanç Defterinin gelir sayfasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz ?

    A) İndirilecek KDV
    B) Gelir tutarı
    C) Toplam sütunu
    D) Sayfa numarası

    17. Serbest meslek makbuzu düzenlenirken brüt ücret üzerinden hangi vergi kesilir ?

    A) Gelir Vergisi Stopajı
    B) Kurumlar Vergisi
    C) KDV
    D) Fon payı

    18. Serbest meslek Kazanç Bildirimi ne kadar zamanda bir yapılır?

    A) Altı ayda bir yapılır.
    B) Yılda bir kez yapılır.
    C) Her üç ayda bir yapılır.
    D) İki yılda bir yapılır.

    19. Yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türü hangisidir ?

    A) Özel iletişim vergsi
    B) Kurumlar Vergisi
    C) KDV
    D) Geçici vergi

    20. Aşağıdaki hangi kurumların kazançları kurumlar vergisine tabi değildir ?

    A) Sermaye şirketleri
    B) Serbest meslek sahipleri
    C) İktisadi kamu müesseseleri
    D) Kooperatifler


    CEVAP

    1. A
    2. D
    3. A
    4. A
    5. C
    6. D
    7. B
    8. C
    9. D
    10. B
    11. C
    12. D
    13. C
    14. C
    15. D
    16. A
    17. A
    18. B
    19. C
    20. B

  4. #14
    Bayan VIP Üye sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2009
    Bulunduğu Yer
    SensizliginÜlkesindeN
    Mesajlar
    6,590
    Rep Puanı
    52

    Standart

    Alıntı FuJi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bravo buyuk bır basarı....
    5 saat boyunca tabela yaptın
    de get isine ya yaptim yptim olmadi sonra gif programindan yaptim ben bir dahiyim su foruma bunuda eklemeliler tabelle yani tabela ama süper olmus bak kiskanma fujiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  5. #15
    Vıp Uye FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi has a reputation beyond repute FuJi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    2,878
    Rep Puanı
    71

    Standart

    kız ben kımseyı kıskanmam Miyavı tek kıskanırım bu arada super bır ıs yapmıssın

  6. #16
    Bayan VIP Üye sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2009
    Bulunduğu Yer
    SensizliginÜlkesindeN
    Mesajlar
    6,590
    Rep Puanı
    52

    Standart

    Alıntı FuJi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kız ben kımseyı kıskanmam Miyavı tek kıskanırım bu arada super bır ıs yapmıssın
    tabi beni kiskaniyorsun bilmezmiyim ya harbi basardim demi daha cok yapacam tabelalar var ama bu sefer uzun sürmüyecek sip sak yapacam

  7. #17
    Bayan VIP Üye sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2009
    Bulunduğu Yer
    SensizliginÜlkesindeN
    Mesajlar
    6,590
    Rep Puanı
    52

    Standart

    MUHASEBE TEST SORULARI VE CEVAPLARI


    1. Yevmiye defterine kaydedilmiş olan işlemleri sistemli bir şekilde hesaplara dağıtan ve düzenli olarak bu hesaplarda toplayan defter hangisidir ?

    A) Yevmiye
    B) Mizan
    C) Defteri Kebir
    D) Bilanço

    2. Kaynak hesapları kaç ana grup altında toplanır ?

    A) 2
    B) 3
    C) 5
    D) 1

    3. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel fonksiyonları arasında yer almaz ?

    A) Sınıflandırma
    B) Raporlama
    C) Kaydetme
    D) Değerleme

    4. Gelir ve gider hesapları kâr / zarar hesabına devredilerek kapatılmadan önce hangi tablonun düzenlenmesi gerekir ?

    A) Bilanço
    B) Gelir Tablosu
    C) Mizan
    D) Fon akım tablosu

    5. Hesap planında Gelir Tablosu hesapları hangi kod ile başlar ?

    A) 1
    B) 3
    C) 5
    D) 6

    6. Hangisi için envanter kaydı yapılmaz ?

    A) Borç Senetleri İçin
    B) Stoktaki Mallar İçin
    C) Unutulan Belgeler İçin
    D) Alacak Senetleri İçin

    7. İşletmeler nakit paralarını hangi hesapta takip ederler ?

    A) 100 Kasa
    B) 101 Alınan Çekler
    C) 102 Bankalar
    D) 153 Ticari Mallar

    8. Muhasebenin kaydetme fonksiyonunun yerine getirildiği en önemli muhasebe defteri hangisidir ?

    A) Defteri kebir
    B) Kasa defteri
    C) Envanter defteri
    D) Yevmite defteri

    9. Hesap planında bir hesabın adı altında yeni açılan hesaplara ne denir ?

    A) Ekstra hesaplar
    B) Serbest hesaplar
    C) Pasif hesaplar
    D) Yardımcı alt hesaplar

    10. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

    A) Yevmiye defterindeki hesap hareketleri büyük defterlerle birebir olmalıdır.
    B) Yevmiye defterinde yapılan bir kayıt büyük deftere de yazılmak zorundadır.
    C) Yevmiye defterlerindeki hesapların bilgilerinin özeti büyük defterdedir.
    D) Büyük defterler bilânçoya kaynak oluşturmazlar.

    11. İşletmelerin belli bir tarihteki varlıkları ile kaynaklarını gösteren temel tablo hangisidir ?

    A) Bilanço
    B) Gelir tablosu
    C) Nakit akım tablosu
    D) Mizan

    12. Büyük defter şeklinde hangisinin bulunması zorunlu değildir ?

    A) Hesap Adı
    B) Tutar
    C) Açıklama
    D) Tarih

    13. 420 Satıcılar hesabı bilançoda hangi grupta yer alır ?

    A) Duran varlıklar
    B) Kısa vadeli yabancı kaynaklar
    C) Uzun vadeli yabancı kaynaklar
    D) Öz kaynaklar

    14. 7 ile başlayan hesaplar gelir tablosunun hangi bölümünde yer alır ?

    A) Olağan dışı gelir ve karlar
    B) Satışların maliyeti
    C) Faaliyet giderleri
    D) Yer almaz

    15. İşletmeler çek kestiklerinde kesilen çeklerini hangi hesapta takip ederler ?

    A) 100 Kasa
    B) 101 Alınan Çekler
    C) 102 Bankalar
    D) 103 Verilen Çekler

    16. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel kavramları arasında sayılmaz ?

    A) Sosyal Sorumluluk
    B) Tutarlılık
    C) Kesinlik
    D) Parayla ölçme

    17. İşletmeler veresiye mal satışlarında hangi hesabı kullanırlar ?

    A) Bankalar
    B) Ortaklardan alcaklar
    C) Satıcılar
    D) Alıcılar

    18. Bilançoda varlık ve kaynak toplamlarının birbirine eşit olmasına ne denir ?

    A) Netlik
    B) Kar-zarar
    C) Envanteri
    D) Temel denkliği

    19. Büyük defter toplarını bir tabloda görmemizi sağlayan muhasebe çizelgesi hangisidir ?

    A) Mizan
    B) Satışların maliyeti tablosu
    C) Yevmiye defteri
    D) Bilanço

    20. İşletmelerin sermayesi ve karı gibi kendi kaynakları bilançoda hangi grupta yer alır ?

    A) Varlıklar
    B) Öz kaynaklar
    C) Borçlar
    D) Kaynaklar


    CEVAPLAR

    1. C
    2. B
    3. D
    4. B
    5. D
    6. B
    7. A
    8. D
    9. D
    10. D
    11. A
    12. C
    13. C
    14. D
    15. D
    16. C
    17. D
    18. D
    19. A
    20. B

  8. #18
    Bayan VIP Üye sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen has a reputation beyond repute sevgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2009
    Bulunduğu Yer
    SensizliginÜlkesindeN
    Mesajlar
    6,590
    Rep Puanı
    52

    Standart

    MUHASEBE TEST SORULARI VE CEVAPLARI


    1. İşletmenin yaşam süresinin, işletme sahip ya da
    ortaklarının yaşam süreleriyle ilişkilendirilmemesi aşağıdaki muhasebe temel kavramlarından hangisiyle açıklanmaktadır?

    A) Kişilik
    B) Önemlilik
    C) İşletmenin sürekliliği
    D) Özün önceliği

    2. İşletmeler yatırım amacıyla aldıkları hisse senetlerini hangi hesapta takip ederler ?

    A) 240 Bağlı menkul kıymetler
    B) 242 İştirakler
    C) 110 Hisse Senetleri
    D) 121 Alacak senetleri

    3.Sermayesini 1.000.000 TL artıran bir işletme hisse
    senetlerini banka aracılığıyla 1.120.000 TL’ye satmıştır.
    Buna göre, bu işlemlerde aşağıdaki hesaplardan
    hangisinin kullanımı yanlıştır?

    A) Ödenmemiş Sermaye hesabı alacaklı
    B) Bankalar hesabı borçlu
    C) Menkul Kıymet Satış Kârları hesabı alacaklı
    D) Sermaye hesabı alacaklı

    4.I. İşletmenin normal faaliyet dönemi içinde ödenmeleri
    II. İşletmenin normal faaliyet dönemi içinde paraya çevrilmeleri
    III. Özellikle ticari amaçla elde bulundurulmaları
    Yukarıdakilerden hangileri Dönen Varlıklar ile Kısa
    Vadeli Yabancı Kaynakların ortak özelliğidir?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) Yalnız III
    D) I ve II

    5. Aşağıdakilerden hangisi bir faaliyet gideridir?

    A) Karşılık Giderleri
    B) Satılan Ticari Mallar Maliyeti
    C) Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri
    D) Komisyon Giderleri

    6. Bir işletmede ay sonu itibariyle, İndirilecek KDV hesabının
    kalanı 7.000 TL, Hesaplanan KDV hesabının
    kalanı 5.000 TL’dir.
    Buna göre, ay sonunda yapılacak kayıtta aşağıdaki
    hesaplardan hangisinin kullanımı doğrudur?

    A) İndirilecek KDV hesabı borçlu 7.000 TL
    B) İndirilecek KDV hesabı alacaklı 2.000 TL
    C) Hesaplanan KDV hesabı alacaklı 5.000 TL
    D) Devreden KDV hesabı alacaklı 2.000 TL

    7. İşletmenin, stokları içinde yer alan hammaddeyi
    üretime sevk etmesi hâlinde yapması gereken kayıtta
    aşağıdaki hesapların hangisinin kullanımı
    doğrudur?

    A) Diğer Stoklar hesabı alacaklı
    B) Satılan Mamuller Maliyeti hesabı borçlu
    C) Direkt İlk Madde ve Malzeme Yansıtma hesabı
    alacaklı
    D) Direkt İlk Madde ve Malzeme Giderleri hesabı
    borçlu

    8.-------------------------/-----------------------------
    GELECEK AYLARA AİT GİDERLER XX
    GELECEK YILLARA AİT GİDERLER XX
    Yukarıdaki kayıt hangi muhasebe temel kavramına
    uygun olarak yapılmıştır?

    A) Önemlilik
    B) Özün önceliği
    C) Dönemsellik
    D) Tam açıklama


    9.Bir anonim şirketin dönem kârı üzerinden hesaplanan
    vergi tutarının gösterildiği dönem sonu kaydında,
    aşağıdaki hesaplardan hangisine borç kaydı yapılmalıdır?

    A) 370 Dönem Kârı Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülük Karşılıkları
    B) 692 Dönem Net Kârı veya Zararı
    C) 590 Dönem Net Kârı
    D) 691 Dönem Kârı Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülük Karşılıkları

    10. Aşağıdakilerden hangisi bir faaliyet geliri değildir?

    A) Konusu Kalmayan Karşılıklar
    B) Yurtiçi Satışlar
    C) Faiz Gelirleri
    E) Reeskont Faiz Gelirleri

    11.Aşağıdakilerden hangisi 7/A ve 7/B seçeneklerinin
    ikisinde de yer alan bir hesaptır?

    A) Hizmet Üretim Maliyeti
    B) Üretim Maliyet
    C) Finansman Giderleri
    D) Genel Üretim Giderleri
    12.Bir nakliye firmasına fatura karşılığında yapılan ödeme
    aşağıdaki gibi kaydedilmiştir:
    -------------------------/-----------------------------
    GENEL YÖNETİM GİDERLERİ XX
    TİCARİ MALLAR XX
    İNDİRİLECEK KDV XX
    YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR XX
    VERİLEN ÇEKLER VE
    ÖDEME EMİRLERİ XX
    -------------------------/-----------------------------
    Buna göre, yukarıdaki hesaplardan hangisinin
    kullanımı yanlıştır?

    A) Genel Yönetim Giderleri
    B) Ticari Mallar
    C) İndirilecek KDV
    D) Yapılmakta Olan Yatırımlar

    13.İşletmenin alacak senetleri için hesapladığı reeskont
    tutarının izleyen yılda iptaliyle ilgili kayıt aşağıdakilerden
    hangisidir?

    A) Alacak Senetleri Reeskontu hesabı borçlu –
    Reeskont Faiz Gelirleri hesabı alacaklı
    B) Alacak Senetleri Reeskontu hesabı borçlu –
    Reeskont Faiz Giderleri hesabı alacaklı
    C) Alacak Senetleri hesabı borçlu –
    Reeskont Faiz Gelirleri hesabı alacaklı
    D) Alacak Senetleri Reeskontu hesabı borçlu –
    Finansman Giderleri hesabı alacaklı

    14. I. Hizmet Üretim Maliyeti
    II. Direkt İlk Madde ve Malzeme Giderleri
    III. Direkt İşçilik Giderleri
    IV. Genel Üretim Giderleri
    V. Genel Yönetim Giderleri
    Yukarıdakilerden hangileri Satışların Maliyetini
    oluşturan unsurlar arasında yer almaz?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız IV
    C) Yalnız V
    D) II ve IV

    15. İşletme, kredili olarak yaptığı satış dolayısıyla ortaya
    çıkan alacağının vadesinden önce ödenmesi nedeniyle
    indirim yapmıştır. Bu işlem hangi hesaba, ne şekilde kaydedilmelidir?

    A) Satış İskontoları hesabının borcuna
    B) Satış İskontoları hesabının alacağına
    C) Yurtiçi Satışlar hesabının alacağına
    D) Yurtiçi Satışlar hesabının borcuna

    16.Aşağıdaki stok değerleme esaslarından hangisi
    maliyet bedeli temeline dayanmaz?

    A) İlk giren ilk çıkar
    B) Ortalama maliyet
    C) Emsal bedeli
    D) Son giren ilk çıkar

    17. İşletmede kasa hesabının kalanı 7.000 TL, kasa
    sayımında belirlenen tutar ise 7.400 TL’dir. Farkın
    nedeni belirlenememiştir.
    Buna göre, yapılacak kayıtta aşağıdaki hesaplardan
    hangisinin kullanımı doğrudur?

    A) Sayım ve Tesellüm Fazlaları hesabı alacaklı 400 TL
    B) Sayım ve Tesellüm Fazlaları hesabı borçlu 7.400 TL
    C) Sayım ve Tesellüm Noksanları hesabı borçlu 400 TL
    D) Sayım ve Tesellüm Noksanları hesabı borçlu 7.000 TL

    18. A işletmesi borcuna karşılık, B işletmesinin ciro ettiği çeki almıştır. Buna göre, B işletmesinin yapacağı kayıtta aşağıdaki
    hesaplardan hangisinin kullanımı doğrudur?

    A) Alınan Çekler hesabı alacaklı
    B) Satıcılar hesabı alacaklı
    C) Alacak Senetleri hesabı borçlu
    D) Diğer Çeşitli Borçlar hesabı alacaklı

    19. İşletme, bankada açtırdığı 3 ay vadeli hesaba yıllık
    % 15 faiz oranı üzerinden 200.000 YTL yatırmıştır.
    Stopaj oranı % 15 olduğuna göre, işletmenin vade
    sonunda işleyen faiz ile ilgili yapacağı kayıt aşağıdakilerden
    hangisidir?

    A) -------------------------/-----------------------------
    BANKALAR 6375
    FAİZ GELİRLERİ 6375
    B) -------------------------/-----------------------------
    BANKALAR 7500
    FAİZ GELİRLERİ 7500
    C) -------------------------/-----------------------------
    BANKALAR 6375
    DİĞER OLAĞAN GELİR VE KÂRLAR 6375
    D) -------------------------/-----------------------------
    BANKALAR 6375
    PEŞİN ÖDENEN VERGİLER VE FONLAR 1125
    FAİZ GELİRLERİ 7500

    1. C
    2. C
    3. D
    4. C
    5. C
    6. D
    7. D
    8. C
    9. D
    10. B
    11. C
    12. D
    13. A
    14. C
    15. A
    16. C
    17. A
    18. A
    19. D

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Bu Konu İçin Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
ÖNEMLİ UYARI: Mesajlaşma yöntemi dönem dönem yönetim tarafından kontrol edilmektedir !
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren www.sesliturkiye.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

www.sesliturkiye.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler seslidunya@gmail.com adresinden iletişime gecildikten sonra en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak uygunsuz icerikler kesinlikle kaldırılcaktır.